Немислимо е да избираме автомобил за покупка с лична цел и да не обърнем внимание на цветовата гама. По-рано цветът се смяташе за въпрос на вкус и на мода. Но редица изследвания показаха връзката между цвета на автомобила и безопасността на движението.

Правилно е резултатите от тях да знае всеки бъдещ собственик на моторно превозно средство и да се стреми да съчетае предпочитанията си с предимствата, които би му дал цветът на автомобила.

Опитите са показали, че превозните средства, боядисани с „маскировъчни“ цветове — черен, сив, кафяв, зелен и син, се забелязват по-късно и от водачите, и от пешеходците, тъй като са близки до цвета на пътното платно, а на смрачаване и на развиделяване — с тъмнината. От тях най-опасен е сивият цвят.

Автомобилите, боядисани в ярки и светли тонове, два пъти по-рядко попадат в пътнотранспортни произшествия. Те се забелязват от по-голямо разстояние при ограничена видимост — мъгла, здрач и дъжд. Статистиката сочи, че жълтите и оранжевите автомобили най-рядко са свързани с пътно-транспортни произшествия.

Желаем Ви успех при избора на Вашата нова кола!

Като най-безопасен цвят, подходящ за лятно и зимно време, за през деня и нощем се смята оранжево-червеният. Хората го възприемат като 12 – 15 пъти по-ярък от белия.

Ярките цветове оказват благоприятно въздействие върху психическата активност на водачите и ги правят по-дееспособни при всякакъв вид кормуване. Но тъй като Вие ще сте собственикът на новото/старо возило, което ще закупувате, то изборът е изцяло Ваш!

Ако вече сте избрали своята кола от някой от популярните сайтове за онлайн продажба на автомобили в чужбина и се нуждаете от транспорт на автомобил от Германия, Австрия, Холандия или Швейцария, не се колебайте, а се свържете с нас и поискайте своята персонална оферта за докарване на кола.

КОЛИ.net – Лицензиран транспорт на автомобили от Германия, Австрия и други европейски държави.

 

Call Now Button