Най-добрите употребявани автомобили представяме за тези, които нямат възможността да си закупят чисто нов автомобил направо от автосалона. Все пак обществото по света днес е в условията на финансова криза и България, както и Европа също. Затова хората купуващи си автомобили „втора ръка“ са много повече от тези купуващи си нови коли.

Въпреки, че закупуването на вече използван автомобил е рискова инвестиция донякъде, то тя е доста по-оправдана и не скъпо струваща. Стига да направите огледа добре и да изберете марка, която е качествена, то това че купувате кола на старо не е голяма драма. Напротив добрият избор на кола на старо ще ви предложи икономичност, малко средства за поддръжката и транспорт все пак, от който се нуждаете.

Класацията топ 10 на най-добрите употребявани автомобили е направена от фирмата Warranty Direct. Тази фирма близо 20 години е проучвала пазара за стари коли и се е доверила на мнението, на водачите им. Параметрите, по които са оценени най-добрите коли сред употребяваните са: честота на ремонтите, средства за поддръжка, изминати километри, възраст на самия автомобил и подобен род критерии.

Така, компанията оформя така наречения „индекс на надеждност“ за автомобилите втора ръка и колкото по-нисък е той, толкова автомобила е по-добър! Ето и кой са топ 10-те коли обявени за първенци по надеждност на пазара за стари автомобили:

  1. Мицубиши Лансер – годината на производство на този японски автомобил е между 2005 и 2008, което не е много отдавна. Той е поставен на първо място, защото има най-високия индекс за надеждност сред старите автомобили и така си печели първата позиция в класацията.
  2. Опел Агила – този модел на Опел е произвеждан от 2000 година до 2008 и надеждността му е малко по-малка от тази на първенеца в класацията, така че не е за изпускане сред най-добрите употребявани автомобили, които може да си закупите.
  3. Сузуки Алто – произвеждана от 1997 до 2006 година тази кола е семеен модел на Сузуки е рентабилна инвестиция според надеждността си.
  4. Тойота Аиго – този модел Тойота се произвежда през 2005. Освен компактен и икономичен е и надежден, така че е добър избор.
  5. Хонда HRV – този джип на Хонда е просторен и надежден и е подходящ за любителите на 4x

На 6-та и 7-ма позиция се нареждат Волво S40 и Мазда MX5. Двата автомобила са коренно различни, защото Волво е луксозна лимузина, а Мазда е спортна кола за маниаците на скоростта. И двете коли, обаче са сред най-добрите употребявани автомобили и си заслужават цената. 8-то и 9-то място са отредени за Мерцедес Е – класа от 2006-та и Тойота Ярис произвеждана между 1999 и 2003 година. На последното 10-то място по надеждност е поставена Хонда Джаз.

И все пак, която и от изброените по-горе марки да сте избрали, не забравяйте, че КОЛИ.net е компанията предлагаща лицензиран международен транспорт на автомобили от Германия, Австрия, Белгия Холандия и Швейцария най най-добри цени.

Call Now Button